Sider

Advarsel mot å trekke seg bort fra Guds Nåde

Jag etter fred med alle og etter helliggjørelse, for uten den skal ingen se Herren. Hebr 12,14

10. feb. 2012

Man skal ikke sette Guds ord ut av kraft

Går det ann sier du kanskje nå? Ja i følge Jesus mister man Guds kraft ved å sette budene fra Gud utenfor-altså man blir en lovbryter og lager seg sine egne bud og spilleregler.

Les  selv:

Menneskebud og Guds bud
15Da kom noen fariseere og skriftlærde fra Jerusalem til Jesus og sa: 2 «Hvorfor bryter dine disipler de forskriftene vi har overtatt fra de gamle? De vasker ikke hendene før de spiser.» 3 Han svarte: «Og dere, hvorfor bryter dere Guds bud av hensyn til de forskrifter dere har overtatt? 4 For Gud sa: Du skal hedre far og mor, og: Den som bruker onde ord mot far eller mor, skal dø. 5 Men dere lærer: Den som sier til sin far eller mor: Det du skulle hatt av meg til hjelp, skal være en gave til templet – 6 han trenger ikke å hedre sin far eller mor. Altså har dere satt Guds ord ut av kraft av hensyn til de reglene dere har overtatt. 7 Dere hyklere! Jesaja profeterte rett om dere da han sa:
8 Dette folk ærer meg med leppene,
men hjertet er langt borte fra meg.
9 De dyrker meg forgjeves,
for det de lærer, er menneskebud.»



 Jeg har et eks her i denne sangen denne virket jo så bra med Guds ord å det hele, helt til dem satte Guds ord ut av kraft i slutten av sangen, der de synger at det er en tid til fred og de sverger at det er ikke for sent.
  
For hva sier Jesus om sverging?

Matt 5:Ed og ærlighet
33 Dere har også hørt det er sagt til fedrene: Du skal ikke sverge falskt, men holde det du har lovt for Herren med ed.34 Men jeg sier dere: Dere skal slett ikke sverge, verken ved himmelen, for den er Guds trone,35 eller ved jorden, for den er hans fotskammel, eller ved Jerusalem, for det er den store konges by.36 Sverg heller ikke ved ditt hode, for du kan ikke gjøre et eneste hår hvitt eller svart.37 La et ja være ja og et nei være nei! Det som er mer enn dette, er av det onde.

 I den nye Pakt er sverging forbudt!

Vi må jage  etter fred med mennesker og etter helliggjørelse/omvendelse etter sannheten. Guds ord er sannhet.

Tror jeg kommer til å oppdatere dette innlegg ved jevne mellomrom


Ingen kommentarer: