Sider

Advarsel mot å trekke seg bort fra Guds Nåde

Jag etter fred med alle og etter helliggjørelse, for uten den skal ingen se Herren. Hebr 12,14

4. feb. 2012

Åndelige problemer,fra forgjengelighet til uforgjengelighet

Åndelige problemer er vel i grunn noe alle mennesker har i mer eller mindre grad da mennesket er tilbøyelig for synd og i den forbinnelse flykter bort fra Gud. Tomrommet må fylles og der er utvalget stort, satan har mye å by på og han har sine kanaler(de som lar seg bruke)Han er en frister, det må vi ikke glemme. Det kan se godt ut men det kan kun prøves på Guds ord. Satan er bare kommet for å stjele, drepe og ødelegge. Ja alle mennesker har blitt brukt av han i mer eller mindre grad. Ja selv vi kristne blir brukt av han til tider, dette er noe som ligger så latent hos menneske, for vi er så innpodet i løgner og bedrag fordi verden ligger i det onde.(Derfor må vi bekjenne syndene så Jesu blod kan rense oss) Det er kun sannheten som kan sette oss fri, ja Jesus sier:Den jeg får satt fri blir virkelig fri.Når vi får nådegaven fra Gud,da står det skrevet at vi går fra døden til livet. Men likevel kan vi ha tankebygninger som reiser seg i mot kunskapen om  Gud, Ja Gud sier selv:mine tanker er ikke deres tanker,mine veier er ikke deres veier. Men vi  vet at Gud ikke er kommet for å ødelegge.Jeremia 29:11 For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.

Luk9:: «Herre, vil du at vi skal by ild fare ned fra himmelen og fortære dem, slik som Elia gjorde?»55 Men han snudde seg og talte strengt til dem. «Dere vet ikke hva ånd dere er av,» sa han. «For Menneskesønnen er ikke kommet for å ødelegge menneskeliv, men for å frelse.»


Som vi leste hadde disiplene tanker om ødeleggelse, men Jesus irettesatte  dem.Derfor må vi fornye våre tanker. Hva skriver Paulus i kor 10: 3 Vi lever som mennesker, men vi kjemper ikke som mennesker gjør. 4 For våre våpen er ikke fra mennesker, men de har sin kraft fra Gud og kan legge festninger i grus. Vi river ned tankebygninger 5 og alt stort og stolt som reiser seg mot kunnskapen om Gud, og vi tar hver tanke til fange under lydigheten mot Kristus.

Når vi går fra døden og til livet blir vi nye skapninger på innsiden og denne skapningen må vokse i oss ved næring av Guds ord da vi ikke lever av brød alene men av hvert Guds ord. Vi må helliges i sannheten.






Joh 17,17Hellige dem i sannheten; ditt ord er sannhet.
                                                                   

Joh6:63 Det er Ånden som gjør levende; her kan mennesket intet utrette. De ord jeg har talt til dere, er ånd og liv.

Det forgjengelige må bli kledd i uforgjengelighet.

Kor15:53 For dette forgjengelige må bli kledd i uforgjengelighet, og dette dødelige må bli kledd i udødelighet.

Vi har en kamp vi må bekjempe, våres egne tanker og all annen propaganda som verden har å by på.

Hvordan har du det nå? kjenner du Guds nærvær? Om ikke hva sier Guds ord om det? det kan være mange grunner, men det trenger heller ikke være farlig, for Herren sier i sitt ord:






Job 35,14Selv når du sier at du ikke ser ham, ser han din sak. Bare vent på ham!

Ingen kommentarer: