Sider

Advarsel mot å trekke seg bort fra Guds Nåde

Jag etter fred med alle og etter helliggjørelse, for uten den skal ingen se Herren. Hebr 12,14

24. apr. 2010

Kristenhetens reformator og teolog.


At Matin luther går for å være en reformator i de kristnes rekker sier bare litt om hvor dårlig stilt det er med kunnskapen sett i lys av Guds eget ord. Han blir hyllet som et menneske som har sett en stor åpenbaring fra skriften:"Tro alene".

Sannheten er at han kan ikke ha sett noe som helst i følge Guds eget ord. 1Joh2:9 Den som sier han er i lyset, men hater sin bror, er ennå i mørket. 10 Den som elsker sin bror, blir i lyset og fører ikke noen til fall. 11 Men den som hater sin bror, er i mørket og vandrer i mørket. Han vet ikke hvor han går, for mørket har blindet øynene hans.


Luther hatet jøder og mongolide.Luther kom blant annet med utfall som dette: «Hvis jeg kunne, ville jeg stukket dem (jødene) ned og i mitt raseri gjennombore dem med mitt sverd». Det finnes en rekke slike utsagn.
Nazistene betjente seg nokså fritt også fra andre kanskje ikke så skjønne sider av Luthers omfattende etterlatenskaper: Den protestantiske naziteologen Wolfgang Stroothenke viste til Luther i et verk («Erbpflege und Christentum», Leipzig, 1940) for å styrke de nazistiske holdninger til avliving av «livsuverdig liv» (eutanasiprogrammet Aktion T4). Han gjengir Luthers møte med et tolvårig åndssvakt barn, og sier at Luther var av den mening at det beste ville være å drukne det. «Slike vesen er bare et stykke kjøtt og har ingen riktig sjel».

Så hvordan kan Luther som vandret i mørket og var blindet av mørket ha sett noe som helst? Det var nok ingen sannhet og åpenbaring av lys der i gården,nei tvert i mot!

Jeg tror Gud sitter i himmelen og rister oppgitt over de kristne som bare svelger alt rått uten å granske skriftene.

Når skal de kristne begynne å belyse eventuelle sannheter opp i mot Gud eget ord?

Kilde 1: Wikipesdia
Kilde 2: Guds ord

Ingen kommentarer: