Sider

Advarsel mot å trekke seg bort fra Guds Nåde

Jag etter fred med alle og etter helliggjørelse, for uten den skal ingen se Herren. Hebr 12,14

8. mars 2012

Synd og formaning



Jeg synes man skal være mere  ærlig med sine trossøsken, når man ser eller skjønner at folk bryter med Guds bud/sannheten. Man skal ikke være redd for å si i fra/formane til rett vei.Om vi ikke sier i fra ja da bli vi medskyldig  i  at mennesker dør bort fra samfunnet med Gud.

Esekel33:8 Hvis jeg sier til en ugudelig mann: «Du skal sannelig dø», og du ikke advarer ham mot det livet han fører, da skal han dø fordi han har syndet. Men deg vil jeg kreve til ansvar for hans død. 9 Men advarer du ham mot hans gudløse liv for at han skal vende om, og han likevel ikke vender om, da skal han dø på grunn av sin synd. Men du har berget livet.

Romerne 6:23 Syndens lønn er døden, men Guds nådes gave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.


Jak 1:14 Den som blir fristet, lokkes og dras av sitt eget begjær.15 Når begjæret er blitt svangert, føder det synd, og når synden er moden, føder den død.16 Ta ikke feil, mine kjære brødre!

Hebr 3:12 Brødre, se til at ikke noen av dere har et ondt og vantro hjerte, så han faller fra den levende Gud.13 Dere skal oppmuntre hverandre hver dag, så lenge det heter «i dag», for at ingen av dere skal la seg bedra av synden og bli forherdet.14 Vi har jo fått del i Kristus. Vi må bare helt til slutt holde fast ved det grunnlag vi hadde i den første tid.15 Når det heter:
I dag, om dere hører hans røst,
så forherd ikke deres hjerter
som den gang de trosset meg,
16 hvem var det da som hørte, men likevel var trassige? Var det ikke alle de som drog ut av Egypt, ledet av Moses?17 Hvem var det han hadde avsky for i førti år? Var det ikke de som syndet og falt døde om i ørkenen?18 Og hvem var det han mente da han sverget at de ikke skulle komme inn til hans hvile? Var det ikke de som var ulydige?19 Vi ser altså at det var vantro som gjorde at de ikke kunne komme inn.
  
Sier ikke vi fra er vi feige, og i følge Åp skal de feige tilbringe evigheten med satan i den 2 død.
Åp 21: 8 Men de feige, de vantro og vanhellige, de som myrder og som driver hor, trollmenn og avgudsdyrkere og alle løgnere, deres plass skal være i sjøen som brenner med ild og svovel. Det er den annen død.»
  

Heb12:11 All tukt synes vel i øyeblikket å være mer til sorg enn til glede. Men siden gir den fred og rettferd som frukt hos dem som er blitt oppøvd ved den.

Ingen kommentarer: